Kicsit szkafanderben vagyok, mert kevesebb az időm. Hiányzik a blogom, a számítógépem. Ez egy ilyen átmeneti időszak, amikor nem jut időm semmire. 

De mégis ezek történtek velem, röpke egy hónap alatt, ami a kultúrát vagy szubkultúrát illeti.

Feliratkoztam pinteresetre, twitterre és tumbler-en is kellene lennem.

Elolvatam végre Triss Hussey blogírásos könyvét.

Elolvastam a szkafander és pillangót, és megnéztem és sajnálom Bauby urat, bár nem szép dolog elhagyni a családunk

.bauby-223x300.jpg

Most olvastam kicsit utána és nem is 10 nappal a memoár megjelenése után halt meg, hanem 2 nappal aztán és 1 hónapja hagyta el a családját, akkor amikor történ a baleset és locked in szindrómás lett.

Aztán voltunk Völgyi Miklós műgyűjtő gyűjteményének megnyitóján és gyönyörködhettem a legjobb nagykriszta képben. Amikor egy piros koszorú van a fején és fehér,rideg az egész.

Ésss a legjobb, ami történt, hogy kikerült a beton Tv az Artportal-ra nyitóra. Elég menő.

user_8139200_1282976784694_box2.jpg

Aki nagy hatással van rám, már régóta az Kusama. Japán kortárs művész, pöttyökben látja a világot, kicsit elmebeteg elég öreg (83 éves) és a Louis Vuittton csinálta rá egy fantasztikus kollekciót. Kicsit olyan ő nekem, mintha nagyon sokat járt volna ozorára és aztán úgy maradt. imádja ezeket a pszichadelikus dolgokat, mintákat,formákat és tényleg mentálisan sérült. Azt gondolom, hogy egyszerűen zseni.Az avantgárd hangja, warhol követője, pop Art kései csillaga és Japán legjelentősebb ünnepelt kortárs képzőművésze.

yayoi-kusama-louis-vuitton.jpegimages (1).jpg

Az őrültsége abból is adódhat, hogy nem bírta elviselni ezt a szigorú rendszert ami Japánban van és mai napig sokan szöknek el New Yorkba vagy Európába, nem bírják ezt az állandó elfojtást egyes japán emberek, ahogy Kusama se nagyon csípte. A bólogatást, vigyázzban állást az individualista személyek nem szeretik én nem is tudom milyen ez, mert valahogy a Gimin kívül nem olyan gyakran kellett ezt alkalmaznom. Japánban nagyon toleránsan és minden percben diszciplináltan kell, vasként állni a kemény szavakat és mosolyogva taoistán tűrni vagy hagyni áthaladjon rajtunk minden, amit nem akarunk. Nagyon nagy országok, nagyon sok emberrel szerencsés ha kollektivisták, hisz könnyebb vezetni őket, de Kusamának sikerült kitörni, hoy még ebből meg is gazdagodott, művész létére. Kyotóban rajzolgatott és az európai avantgárdra gondolt és 10 évvel később, már New Yorkban élt. New Yorki avantgárd képviselője lett eu-s mintára és Warhol,Segal,Oldenburg  mellett állított ki. Aztán Body Art fesztiválok jöttek, ahol természetesen jól összepöttyözte a testeket.

080.jpegkusamac022rt.jpgtumblr_l8eiv00vTn1qa3c8ao1_500.jpgYayoi Kusama Kusama posing in Aggregation- One Thousand Boats Show 1963 installation view, Gertrude Stein Gallery, New York 1963 © Yayoi Kusama and © Yayoi Kusama Studios Inc.jpg

aztán Japánba megy, mert szerinte New York nem olyan nyitott, aztán rájön Japán még ennyire se és végül önként bemegy a Pszichiátriára. Tudja, hogy gondjai vannak, fejben és ott marad szinte hátralévő életére..

Konceptualista művész, kicsit szereti a szürrealizmust, avantgárdot, popartot, feminizmust és kicsit art brut, minimalizmus, absztrakt expresszionizmus híve. De ír, költő is és divatdiktátor éppen ,mindent megcsinál, ezért egy nagyon nagy zseni!

először Nihongákat kezdett festeni:

363px-Jo-no-mai_by_Uemura_Shoen.jpg

Aztán elég korán 1950-56 között már a pőolka dotts-ot nyomta, pöttyöket rajzolt mindenre, (egyenlő távolság volt a pöttyök között) De ez már 10 évesen meg volt, amikor kimonókra pöttyöket rajzolt.A pöttyöket a hallucinációinak köszönheti.

szimpatikus volt benne, hogy felajánlotta Nixonnak a Vietnámi háború idején, hogy szexehet vele, ha a háborút befejezi Nixon..meggondolandó..

33. Velencei Bienálé notórius munkája a Nárcisz kert volt. volia:

800px-Inhotim_yayoi_kusama_01.jpg

A korábban mutatott sütőtök az valami alteregója , egyfajta önarcképe.

Szimpatikus, mert csajos, őszinte, színes és műanyag, és mert már 82 évvel ezelőtt is trendy volt, amit csinált, nem pedig 2 éve klassz, amit kitalál.

Címkék: japán japan kortárs művészet louis vuitton pop art szkafander és pillangó kusama yayoi kusama bauby triss hussey beton tv völgyi miklós oldenburg polka dots

A bejegyzés trackback címe:

https://betonpop.blog.hu/api/trackback/id/tr974762475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása