poposan vagyok most és Jocóról

 2012.07.01. 13:56

Tegnap írtam ide és kitörlődött, tiszta iwiwi filing.

Na leírom, amit írtam.2odjára átgondoltabb lesz és kevésbé izgi.

Annyit írtam, hogy sok minden történt veleM, de ezt úgyse írom le, hogy mik, mert ez nem ego blog. Meg szerintem az kicsit olyan tini-gagyi dolog, hogy magadról írsz. Akkor olyan fontosnak gondolod magad, felnőttkorban, ha nem vagy olyan jó arc, csak hiszed magadról, elég szar lehet. Égeted magad.Kivéve a puzsér istenkirály császár buddha csávó. Hát őt imádom.:

http://puzser.blog.hu/2012/06/06/mi_a_bulvar

Aztán izgatott is voltam, mert mentünk Mezőszemerére Bukta Imréhez, hogy csináljak vele talpig Kalocsaiban egy adást a Beton nézőinek. Elég jól sikerült, csak hát feltorlódtak a turnusok és összeértek akik jöttek Imréhez. Ő se nagyon tud nemet mondani. De sikeresnek mondom a videjót, megnézik majd vagy 4en . hahaha.

Aztán Pompidou központban készítettem egy Art Brut filmet, öööö betükkel arról, hogy Tapies egy mekkora géniusz volt és Dubuffettel kitaláltak sok mindent. :


Azért gondolom, hogy jó, hogy csináltam ezt a videót, mert nem mindenki jut el Párizsba és én is hálás lettem volna, ha találok több mindent a Tapies-ről, de az is igaz, hogy botrányosan szarul keresek. Szal mindegy is.

Na igen, ezt azért tettem be ide, mert ma összefoglalom a gondolataimat Jocóról.

Jocóban is van egy kis ösztön, egy kis Art Brut és lehet azt mondani, hogy Arte Povera is megfűszerezi ezt az elemi világot, gesztusok háborúja, amiket csinál ő egy doboló sámán, már csak a haja miatt is. :)

Nem tudok ilyen nagyon furcsa nagy szövegeket írni, mint korábban felraktam egy megnyitó szöveget Jocótól, azt mondta, hogy ez egy teljesen összefüggő vmi, én nem igazán hiszem ezt el neki, mert nem értem, attól még lehet igaza. De az én Beton nézőim se értik.

Jocót én imádom, mert vicces nagyon, szeretek vele beszélgetni, mert nagyon nagy koponya és tényleg az, nem csak írom, meg lelkesedek. Képzőn tanít, ha beleférne az időmbe, beülnék óráira. Első közös progink, amikor csalitali (család találkozó) volt egy Pintér Béla darabon voltunk. Életem első Pintér Béláján, arra is csak azért mondtam, hogy teccik, mert jó ciki lett volna a pasim előtt azt mondani, hogy ez mi? Ez nem a Hotel Bakony féle vicces populáris darab volt, hanem valami keményebb.

Aztán ott még nem nagyon kommunikált velem, mert olyan fiatalnak gondolnak a művészek. Csajként, húszon évesként, nem kis harc, hogy odafigyeljenek rád az "öreg" művészek. 

NA de aztán többször taliztunk, meg MAriannal is összebariztam a feleségével, őt nagyon bírom, laza, meg jófej, meg tisztelem, amiatt, hogy amikor a Jocó nem volt mindig józan, hazavitte ő a hátán is.Eléggé erős a kapcsolatuk, nem sokan viselik ezt el. Nem tartanak ma már ennyire ki az emberek egymás mellett, csak jóban s jóban.

Amikor Teklával dumcsiztunk éppen a divatról a kiállításán ott ült mellettünk Jocó mamája és mondom Teklának, hogy figyelj már a nagymamád szerinted bírja Jocónak a dolgait? ez is mekkora, hogy nincs apukám, meg ilyenek, csomószor Jocónak hívja Jocót:) mármint Tekla. Szal azt mondja erre Tekla igen, szerintem igen, meg tök büszke, mert mindig eljön a kiállításokra, meg tök büszke. Aranyos:)

hát mondom ez nekem nem volt túl meggyőző.. pont jött ez a szegéény állandó alkoholista, asszem Barnabás, aki imádja Jocót mindig rá is száll, vagy ránk. De sajnos nem értem mit mond, szal nem vagyok vele túl empatikus, elkezdte Jocó anyukájának a kezét csókolgatni, így gondoltam elterelem a figyelmét és segítek neki lerázni, és megkérdeztem, hogy tetszik szeretni Jocó munkáit és mondja , háátt igen , szeretem, úgy MEGSZOKTAM már őket:) LOL

amúgy meg, nagyon gonosznak tartottam meg annyira fius az ő művészete, de van benne egy nagyon komoly szenvedély. A sok gyűjtőfeleség, aki mindig leszavazza a keményebb művészeket, azokat, egyrészt nem értem, hogy mit szólnak bele:) amúgy meg megértem, mert eléggé félelmetesek néha ezeke a bőrarcok és nekem is szoknom kell, hogy szeressem, de találni mindig egy kis szerethető gnóm figurát. Annyira nagyon aranyos, hogy akarom, hogy létezzenek és a háziállataim legyenek:) Nem találtam, most annyira nagyon ilyet, de ő is aranyos nagyon:

Gaal_Jozsef-The_Laugher.jpg


De mennyire igaza van, nem mindig az a jó, ha valami egyből tetszik. Sőt az a jó, amit megszoksz és később szeretsz meg és tudod miért, elmondom a big szikretet, mert nem unod meg, ha pedig megunnád, nem vállsz meg tőle nehezen, mert ezt mindig tudod mondani, hogy sosem tetszett...vávávávávává

Vicces volt Jocó, hogy a videó alatt, tök elzárkózott, még az első pop-os rész jobban tetszett neki, de a hard-abb rész nem tetszett neki. Nem tudom mit akart, szerintem lázadt , de előtte és utána nagyokat röhögtünk és elnevetgéltünk, azon miket nem lehet elmondani, hiszen Magyarországon minden olyan hamar körbejárható és ez meg egy olyan pinduri piac, de Mo-on minden piac kicsi, még a fővám is.) hahahaha
Címkék: puzsér Gaál József Tapiés Dubuffet ArtBrut Pompidue

A bejegyzés trackback címe:

https://betonpop.blog.hu/api/trackback/id/tr234622123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.