A Beton Tv ismét forgatott és nem is akárkinek az otthonában sikerült becsempészni magunkat, egyenesen Bukta Imrével kávéztak a stáb tagjai.

Sok mindenről beszélgettünk, publikus és nem publikus dolgokról. Nagyon várjuk már a Műcsarnokos kiállítást és eléggé stresszel rajta Imre is.

A kisfilmeket mindjárt be is másolom, előtte hozzáfűznék néhány esszenciális mondatot:)

Érdekes volt nekem, amikor arról mesélt, hogy Bernát Y-nal milyen kapcsolata volt. Szerintem nagyon sokat köszönhet neki, mert ő indította el Imrében a szenvedélyt a művészet iránt. Fantasztikus dolog és szerintem ez a tehetség vagy a művésznek születés, hogy elég egy aprócska szikra, hogy kialakuljon az a sok minden és a tehetség el kezdjen szárnyalni. Nahát valami ilyesmi történt vele is.Így képzelem el.

2012-07-28 20.10.49.jpg

Aztán lett volna itt lehetőség, hogy ebből a szikrából atombomba legyen, mikor Santa Fe-ben Anish Kapoor műtermében dolgozott. Ez egy Biennálé volt és a másik nagy kedvencem Serrano is ott volt. Itt  felfigyeltek Imrére a vonat-talpfás installációja miatt.( SITE Santa Fe’s First International Biennial July 14 – October 8, 1995)

A vonattalpfákon kijön egy kis út, ahol korcsolyázik a disznó tolvaj. Ez a kis disznótolvaj, néha tájtolvajjá változik Bukta művészetében.

tájtolvaj.jpg

A kukorica csutkás okostájat édesapja tiszteletére készítette. Azért okostáj, mert egy utópisztikus képben, a kukorica kiszemezi önmagát és átnyújtja, instant, egy kis csomagban sterilen, szépen kiválogatva, nekünk. Nagyon okos kis kukorica csutka válik így belőlük.

 okostáj.jpg bukta imre - okos taj.jpg

Fontos kis motívum, szimbi vagy téma, ahogy újra és újra megjelenik a vadász, az orvvadász Bukta művészetében. Van belőle tél és nyári. A téli a legvastagabb könyvének a boriján is van és egy kis videóban is bemutatja, hogy VIGYÁZZ EMBER, mert üldözőből üldözött, könnyen válhat. Fut és üldözi- keresi Bukta, a vadakat és ebben a nagy hajszában elfárad,céltalanná válik és önmagát vaddá változtatja . A nagy metamorfózisban, a  végtelen empátiájával megérti, a szegény kis áldozatokat,vadakat mint orvvadász .Vagyis az orvvadász megtér! Ebben láthatjuk, hogy mennyire fontos számára a tájhoz szervesen kapcsolódó állatsereg és megveti az orvvadászást, mert együtt érez a vadakkal.

 nyári orvvadasz.jpg

nyari orvvadasz 2.jpg

bk080311nagy.jpg

Ezek a téli-nyári orvvadászos akciók,fotók, hóbarajzolgatások, az elejtett vadak utáni rovátkák formájában, szóval ezeket Bernát Y-nal csinálta.

 és ennyi bevezető után lássuk a Beton tv által készített poposabb és betonosabb termékeket!

Észrevételeiteket betonpoptv@gmail.com alatt megtehetitek! de nem muszáj.


A bejegyzés trackback címe:

https://betonpop.blog.hu/api/trackback/id/tr64681386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása